محل تبلیغات شما

معمولا افراد زمانی به دنبال درمان دندان شکسته می روند که دردی در دندان خود احساس کنند. وقتی دندانی می شکند معمولا دردی به دنبال ندارد تنها لبه تیز دندان را شخص می تواند با زبان خود حس کند. البته که اگر میزان شکستگی دندان زیاد باشد، درد و آسیب زیادی برای شخص ایجاد میکند. دندان معمولا ساختار محکمی دارد و شکسته شدن آن میتواند به یکی از دلایل زیر باشد:

خوردن غذایی خیلی سفت و یا جسمی سخت که دندان تحملش را نداشته باشد.

ضربه بیرونی شدید به دهان بر اثر تصادف یا زمین خوردن

پرشدگی های دندان که قدیمی است و یا از تاج دندان مواظبت نمیکند.


انواع شکستگی دندان

شکستگی دندان حالت های مختلفی دارد که می توان به دسته های زیر طبقه بندی کرد. توجه داشته باشید که در صورت وجود هر کدام از این شکستگی ها سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید. چرا که وجود دندان شکسته میتواند موجب آسیب های بعدی شود.

شکستگی کریزلاین دندان:

این نوع شکستگی خفیف ترین حالت است. کریزلاین به خط های ریز و سطحی گفته می شود که مینای دندان تحت تاثیرش قرار میگیرد. هیچ دردی ندارد و مشکلی برای شخص ایجاد نمیکند. بعضی افراد ممکن است به علت زیبایی دندان به فکر راهکاری برای حل این خطوط ریز روی دندان بیفتند.

شستگی کاسپ دندان:

شکستگی دندان های جونده را شکستگی کاسپ می کویند. این نوع شکستگی ها درد ندارد اما میتواند جز آسیب هایی باشد که باید به آن رسیدگی کرد.

دندان ترک خورده: 

ترک دندان به حالتی گفته می شود که ترکی از سطح به سمت ریشه ایجاد شود. اگر به این ترک ها زود رسیدگی شود، میتواند جلوی از بین رفتن کامل دندان را بگیرد.

دندان نصف شده:

اگر دندان ترک خورده درمان نشود معمولا باعث نصف شدن دندان می شود. چرا که این ترک گسترش یافته و تا انتهای دندان ادامه پیدا میکند. در چنین حالتی معمولا نمیتوان برای دندان کاری انجام داد.

شکستگی عمودی ریشه:

این نوع شکستگی برعکس ترک خوردگی دندان است و از سمت ریشه به سطح دندان می اید. این نوع شکستگی ها علامت خاصی ندارد اما میتواند باعث التهاب لثه شود. شستگی عمودی ریشه از آن نوع شستگی هایی است که باید زود به دندانپزشک مراجعه کرد.

راهکارهای درمان دندان شکسته:

ترمیم دندان شکسته با توجه به میزان شکستگی، آسیب یا عدم آسیب عصب دندان و وجود یا عدم وجود تکه شکسته طرح درمانهای مختلفی دارد. 

در صورت عدم آسیب عصب دندان (پالپو وجود قطعه شکسته به صورت کامل می توان قطعه شکسته را به دندان چسباند

درمان دندان شکسته با ونیر کامپوزیت:

کامپوزیت ونیر پوششی است که میتواند نواقص دندان را بپوشاند. به خاطر زیبایی و طبیعی بودن روکش ونیر معمولا از آن برای شکستگی های متوسط دندان استفاده می شود. اگر از کامپوزیت ونیر به درستی مواظبت شود، تا سی سال می توان از آنها استفاده کرد. بنابراین در صورت عدم آسیب پالپ و شکستگی دندان به صورت متوسط می توان با کامپوزیتهای دندانی ترمیم کرد و یا در صورت نیاز لمینیت(ونیر) کامپوزیت انجام داد. 

درمان دندان شکسته در صورت آسیب پالپ دندان

در صورت آسیب پالپ (عصبدندان و اکسپوز شدن آن دندان نیاز به درمان ریشه (اندویا به اصطلاح عصب کشی و پس از آن نیاز به روکش داردلازم به ذکر است در صورتیکه این دندان اندو شده، فقط ترمیم شود در آینده به علت تغییر رنگ دندان به خاکستری بسیار نازیبا خواهد بود و مضافا” اینکه در صورت ترمیم دندان با پین (که غالبا” دندانهای اندو شده در صورت ترمیم با پین انجام می شودامکان روکش آن در آینده به دلایل علمی بسیار، مشکل دار خواهد بودبه این ترتیب توصیه می شود در صورتیکه دندان شما بویژه دندانهای قدامی (جلوییدچار شکستگی و درمان ریشه شدند حتما” در همان زمان درمان روکش (ترجیحا” روکش سرامیکیانجام شود و موکول برای بعد نشود.


دکتر مجید رضا مختاری

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها